De Zangfabriek


De Zangfabriek is voor mensen die
– Hun zangkwaliteiten willen verbeteren
– Vrij en met plezier willen zingen
– In een groepje willen zingen
– In een popkoor willen zingen

Maar ook voor workshops, zangcoaching en zangtrainingen kan de Zangfabriek wat voor je betekenen. Ook zijn er tal van mogelijkheden en zang-activiteiten voor kinderen!

Bij de Zangfabriek kun je terecht voor diverse lessen. Jouw mogelijkheden, wat jij wilt leren; dat is de leidraad in alle lessen. Iedereen kan leren zingen, omdat iedereen al vanaf z’n geboorte zingt. De één kan het aanvankelijk wat beter dan de ander, maar uiteindelijk is lekker zingen voor iedereen haalbare kaart. Je kunt zowel je muzikaal gehoor als je stemgebruik trainen!

Dat zingen goed voor je is, is inmiddels wel bekend. Er zijn vele artikelen te vinden waarin door middel van wetenschappelijke onderzoeken is aangetoond, waar zingen allemaal goed voor is. Zingen heeft een positieve invloed op de gezondheid van je longen, je spieren, ter ontspanning, stress-reductief, je houding, je zelfvertrouwen…zelfs op je geluks-gevoel . De lijst van positieve effecten is eindeloos.


Over Monique van der Ster


“ Mijn naam is Monique van der Ster en ik ben zangeres en zangdocent. Als autodidact die toch nogal wat scholing, lessen en workshops heeft gevolgd, heb ik me in de loop van de tijd een duidelijke mening gevormd over wat je als zanger van pop-repertoire nu wel of niet nodig hebt aan techniek. Ik vind vooral dat zingen ‘from the heart’ moet komen. Zingen is het uitdrukken van gevoelens en emoties, met je stem en je lied vertel je een verhaal. Techniek is een middel om meer uit je eigen stemgeluid te halen, en kan je tot steun zijn. Maar uiteindelijk komt het toch neer op jouw stem, jouw geluid, jouw verhaal. Jouw emoties. ”

“ Backing vocals bleek mijn talent te zijn.Vanaf de jaren ‘80 heb ik koortjes gezongen achter zo’n beetje alle nationale artiesten, live en op albums. Ook zong ik vele jingles en commercials in en was ik bijvoorbeeld jarenlang de stem van Radio 2. Ik ben als freelance zangeres nog altijd werkzaam in studio’s en met mijn cabaretgroep K&M treed ik op in het theater. Ook werk ik voor ZangExpress, een zang- en muziekmethode voor op basisscholen. geef ik workshops aan studenten van het conservatorium, en als teambuilding voor bedrijven. Zelf zingen, mensen samen laten zingen en zien hoe gelukkig hen dat maakt ; dat is mijn drijfveer en mijn werk. Zingen vind ik het fijnste wat er is, en dat wil ik graag delen met anderen. ”